Duik diep met tweeënhalf uur mantrameditatie tijdens de volle maan

Op ‘derde kerstdag’, tijdens de laatste volle maan van het jaar, vindt een bijzonder evenement plaats. Na een korte warming-up mediteren we tweeënhalf uur met de prachtige mantra Jai Te Gang. Er is live begeleiding met harmonium door gastdocent Sat Kirtan Kaur Khalsa. Na vier jaar is zij weer terug in Haarlem met deze prachtige mantrameditatie.

Werking mantra

Door het chanten van Jai Te Gang worden ongewenste negatieve gedachten doorsneden en wordt karma vernietigd. De shabad geeft moed en inspiratie. Jai Te Gang zorgt voor een diepe ervaring, die wordt bekrachtigd door de volle maan.

Tweeënhalf uur – hoe dan?

Laat je niet afschrikken door de tweeënhalf uur. Door te mediteren in een groep word je gedragen en verdwijnt je besef van tijd, waardoor de tweeënhalf uur zo voorbij zijn. Natuurlijk kun altijd je benen strekken, naar het toilet gaan of even gaan liggen. Je kunt er ook voor kiezen om de meditatie met een Celestijnse Communicatie (een serie arm- en handbewegingen) te versterken, maar dat hoeft niet. Hoe dan ook brengt de meditatie een diepe verandering teweeg in je mind en onderbewustzijn.

Guru Gobind Singh

Deze shabad is geschreven door Guru Gobind Singh, de tiende en laatste menselijke Guru van de Sikhs. Guru Gobind Singh is de Guru van de koninklijke moed en de poëzie.

11-daagse meditatiechallenge

Voorafgaand aan de meditatieworkshop bestaat vrijblijvend de mogelijkheid om mee te doen aan een 11-daagse ‘Jai Te Gang meditatie challenge’. Op deze manier kun je de mantra alvast thuis van tevoren oefenen. Hoe werkt de challenge:

 • Je maakt deel uit van een WhatsApp groep met andere deelnemers aan de challenge
 • Je chant (zingt) elke dag 11 minuten de mantra Jai Te Gang
 • Ik deel via de app muziek die je hiervoor kunt gebruiken
 • Je bepaalt zelf waar en wanneer je mediteert
 • Als je de dagelijkse mantrameditatie gedaan hebt, schrijf je in de groepsapp ‘dag 1 gedaan’.
 • De uitsmijter is dan op 27 december met de tweeënhalf uur!

Praktisch

 • Wanneer: woensdag 27 december van 19.00 – 22.00 uur (de vrijblijvende challenge start op zondag 17 december).
 • Waar: Studio Wilhelminapark, Wilhelminapark 28, Haarlem (paadje tussen twee huizen, groene houten gebouw linksachter). Beperkt gratis parkeren op eigen terrein.
 • Online deelnemen: ook mogelijk!
 • Kosten: € 30 inclusief yogi thee en mantrasheet
 • Aanmelden: info@kundalinitree.nl of 06-42443252 (Marleen Ettema). Geef aan of je alleen aan de meditatieavond mee wil doen, of ook aan de challenge.
Mantrameditatie Jai Te Gang tijdens de volle maan
Mantrameditatie Jai Te Gang tijdens de volle maan

Snij negativiteit door en ga fris en vrij het nieuwe jaar in met Jai Te Gang!