Over Kundalini Tree

Waarom naam Kundalini Tree, Kundalini Yoga Haarlem logoWaarom de naam Kundalini Tree?

Net als bomen maken wij contact met de grond onder onze voeten en zijn wij verbonden met de hemel boven ons hoofd. Hemel en aarde zijn door ons lichaam heen met elkaar verbonden. En hoe meer je groeit, hoe belangrijker het is om net als bomen goed gegrond te zijn. Geworteld in de aarde en uitreikend naar de hemel. Dat is waar Kundalini Tree voor staat.

Persoonlijke ervaring

Daarnaast heb ik een fascinatie voor bomen. Na een diepe meditatie heb ik, door mijn handpalmen tegen een boomstam aan te leggen, de energie van de boom krachtig door mijn lichaam voelen stromen. Sindsdien heb ik het gevoel dat ik meer in verbinding sta en ben ik geboeid door bomen en hun helende energie.

Boomsymboliek

In veel tradities hebben bomen een spirituele betekenis. Denk bijvoorbeeld aan de Heilige Eik bij de Kelten, de Bodhiboom bij de Boeddhisten en de Boom des Levens bij de Christenen. Een boom staat ook symbool voor het zenuwstelsel van de mens. De stam symboliseert de wervelkolom, waar ook de kundalini energie door stroomt en de kruin van de boom symboliseert het brein.

Foto Kundalini Tree, Kundalini Yoga Haarlem
‘The Big Tree’, Canada, meer dan 800 jaar oud.

Yoga en Breathwalk