Kirtan Kriya challenge

In deze challenge mediteer je 11 dagen lang, 12 minuten per dag. Je doet elke dag dezelfde meditatie: Kirtan Kriya. Dit is een eenvoudige meditatie waarbij bewegingen van je vingers met mantra samengaan. De Kirtan Kriya is afkomstig uit de Kundalini Yoga.

Hoe werkt het?

  • Je maakt deel uit van een WhatsApp groep met andere deelnemers aan de challenge.
  • Aan het begin van elke dag ontvang je van mij via de app een bericht met uitleg, inspiratie en/of een extra oefening.
  • Je bepaalt zelf waar en wanneer je mediteert.
  • Als je de dagelijkse meditatie gedaan hebt, schrijf dan in de groepsapp dat je klaar bent. Bijvoorbeeld ‘dag 1 gedaan’.
  • Er worden geen andere berichten in de groep geplaatst.
  • Als het niets voor je is, kun je op elk moment stoppen met de challenge. Verlaat dan uit jezelf de groep.

Wat doet deze meditatie voor je?

Deze meditatie verbetert onder meer je geheugen en stemming en helpt bij het omgaan met veranderingen. Een hele fijne meditatie om te doen, juist in deze tijd.

Ervaringen

Dank je wel! Fijn om mijn hoofd wat rustiger te krijgen!
~ Ingrid

Ik werd er blij van: ik wilde al langer eens wat meer dagen achter elkaar mediteren en dit was een gemakkelijke manier. Maar ik had niet verwacht dat het veel meer zou doen: ik voelde na een paar dagen een verbetering van mijn stemming en ik kreeg plannen en inspiratie. Ik begon oplossingen te zien voor dingen waar ik mee zat. Het heeft echt iets geopend. Dankjewel nogmaals.
~ Ineke

Ik vond het erg fijn. Dank je wel! Wat ik niet verwacht had, is dat ik het zonder muziek het prettigste vond. Mijn eigen ritme en tempo en eigenlijk herken ik dat wel in mijn dagelijkse leven. Het bracht me een moment van verstilling, voelen, opheffen van verdoven, stromen! Een cadeautje voor mezelf!
~ Cindy

Heel veel dank voor deze fijne challenge die heel toepasselijk is in deze tijd vol veranderingen. Het visualiseren van de L-vorm vind ik erg fijn evenals het idee om bepaalde mudra’s ook gedurende de dag in te zetten.
~ Hanneke

Het heeft mij geïnspireerd en verdieping, rust en focus gebracht! Ik ben geboeid door het wetenschappelijk onderzoek omtrent Kirtan Kriya. Op naar de veertig dagen!     
 ~ Rose

Dank voor dit cadeau! Een van de mudra’s heeft me geholpen tijdens het boodschappen doen (geduld).
~ Kim

Vanaf dag acht begon ik heel sterk te voelen, na de oefening, dat de energie door me heen stroomde, in mijn handen vooral. Ik vond het erg leuk om elke keer de nadruk op verschillende dingen te leggen, zoals je dat steeds aangaf. Door daar per dag zo intensief mee bezig te zijn, integreerde het daarna vanzelf. Heel veel dank voor deze elf dagen.
~ Gaia

Dank je wel voor deze uitdaging: de eerste dag vond ik lastig omdat ik geen idee had over de betekenis van SA TA NA MA en niet zo van mantra’s hou. Na de tweede dag heb ik een mooi beeld gevisualiseerd over de levenscyclus en het verband tussen alles in het universum. Daarna is de mantra niet meer weg geweest en heb ik er de negen dagen daarna steeds mee rond gelopen. Niet altijd even welkom maar wel steeds kunnen omvormen tot iets positiefs. Mijn beeld werd steeds completer en kleurrijker. Zelfs het chanten werd uiteindelijk een meerstemmige zangsessie. Dus al met al liep het nog goed af. Dank hiervoor aan alle deelnemers.
~ Ingrid

Het geeft ruimte en vond de verschillende vormen interessant (chanten/vingertoppen) en met de klankschalen in stilte werkte ook goed. Dank.
~ Nora

Ik vond het erg rustgevend en een mooie vorm van meditatie. Fijn om dit elf dagen op deze manier te mogen doen. Dank je wel.
~ Baukje

Een fijne focus en een heerlijk rustpunt in de dag, dank je wel! Mijn lijf voelt nu helemaal licht.
~ Aram

Tijdens een anderhalf uur durende sessie bij de mondhygiëniste heb ik gemediteerd! Althans, de mantra zei ik voor mezelf in mijn hoofd en ik visualiseerde dat ik mijn handen bewoog. Ik was echt ver weg en merkte niet veel van de behandeling. Verder vind ik mediteren met de muziek het fijnst. Dank je wel! Nu proberen om het zelf vol te houden.
~ Judith

Het was de tweede keer dat ik meedeed aan de challenge en de volgende keer doe ik weer graag mee. Mijn ervaring was deze keer weer anders dan de eerste keer. De eerste keer kreeg ik zin om alles aan te pakken, plannen te maken, veranderingen door te voeren. Dit keer heeft het me geholpen die veranderingen concreet te maken en was het mediteren mijn houvast in hectische dagen. Ik ben dankbaar.
~ Ineke

Wil je meedoen aan de challenge?

Meld je aan via info @ kundalinitree.nl (zonder spaties). Elk najaar bied ik deze challenge gratis aan. Voor deelname heb ik je mobiele nummer nodig.

Wil je alvast meer weten over Kirtan Kriya? Vraag dan het gratis e-book ‘De Kracht van Kirtan Kriya’ aan (pdf).

Yoga en Breathwalk