Breathwalk

Beleef de natuur en vergroot je bewustzijn met Breathwalk

Bij Breathwalk komen bewust ademen, wandelen in de natuur en meditatie samen. Het programma is afkomstig uit de Kundalini Yoga zoals onderwezen door Yogi Bhajan. Lees het interview met ANWB wandelen over de Breathwalk bij Kundalini Tree.

Vijf fases

Een Breathwalk heeft altijd een thema en bestaat uit vijf onderdelen. Daarna sluiten we het programma gezamenlijk af.

  1. Het eerste onderdeel is de warming-up, waarin we eenvoudige, staande oefeningen doen.
  2.  Bij het tweede onderdeel gaan we in een rustig tempo wandelen, waarbij we op onze techniek en houding letten. We letten niet alleen op de houding van ons lichaam maar ook op de ‘houding’ van onze ‘mind’.
  3.  Fase drie is het hart van de Breathwalk. We wandelen met een ademtechniek, vingerbewegingen en het herhalen van een mantra, in gedachten of fluisterend.
  4. Tijdens het vierde onderdeel gaan we evenwicht creëren. We verplaatsen onze aandacht van binnen naar buiten en doen een korte serie vloeiende oefeningen.
  5. In de laatste stap focussen we al wandelend op onze zintuigen. We richten onze aandacht eerst op de zintuigen afzonderlijk.  Nadat we dit gedaan hebben zetten we alle zintuigen tegelijk open.
Adempatronen

Tijdens het hart van de Breathwalk kun je kiezen uit verschillende adempatronen, die allemaal een ander effect hebben. Je ademt bijvoorbeeld in vier stapjes in door je neus en in vier stapjes uit door je neus. Dit adempatroon zorgt voor helderheid en energie. Zo zijn er ook adempatronen die kalmerend werken of zorgen voor meer focus.

Locatie

De locatie is meestal in een natuurgebied in de directe omgeving van Haarlem. Bijvoorbeeld Middenduin in Overveen,  in de Kennemerduinen of op Landgoed Elswout. Op aanvraag ook op andere locaties.

 

Breathwalk Kundalini Tree warming-up
Breathwalk, warming-up
Breathwalk met Kundalini Tree in Overveen.
Breathwalk in Middenduin, Overveen.

Yoga en Breathwalk